Στην Ταβερνα ο Παραδεισος (Πετρουπολη) ο Scott (boyka) Adkins – 6/7/2018

Δημιουργικές ανησυχίες ελληνικής κουζίνας που διψάει για ανάσες και κοντράστ, σε ένα πληθωρικό σκηνικό που όμοιό του δεν έχει. Ψυχισμός ελληνικής Παράδοσης Η ταβέρνα «Παράδεισος» στην Πετρούπολη από το 1999, την έχω ακούσει αρκετές φορές από κόσμο, έχει φανατικούς οπαδούς που πηγαίνουν να περάσουν τις βραδιές τους σε ένα μαγαζί που μόνο συμβατικό δεν το λες. Τώρα όμως καθόμαστε σε ένα πληθωρικό άκρως παραδοσιακό σκηνικό που εντυπωσιάζει αναντίρρητα με τη θεατρικότητά του. Όλοι το βρίσκουν θεαματικό με τα μπουκάλια να κρέμονται από τη σκεπή ενώ η οροφή ανοιγοκλείνει ανάλογα με τις διαθέσεις του καιρού, πάντως όλοι ορκίζονται στην αναμφισβήτητη θέρμη του. Εν προκειμένω, το σίγουρο είναι ότι, επειδή εδώ ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και το προσωπικό έχουν εκφράσει και κεντήσει τις συλλεκτικές ανησυχίες της ψυχής τους, τα πάντα στο ντεκόρ είναι φροντισμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Όπως και το ντεκόρ του μαγαζιού, έτσι και το σερβίρισμα των πιάτων στο τραπέζι κάθε άλλο παρά την πεπατημένη¬ ακολουθεί. Είναι πολύ θεαματικό, χρησιμοποιώντας από ξύλινες τάβλες, ξύλα κοπής, μαντέμια μέχρι και τεράστια πιάτα. Σίγουρα λοιπόν, παρότι η βραδιά είναι παραφορτωμένη με ερεθίσματα, δημιουργεί ταυτόχρονα και την αίσθηση της εμπειρίας. Ακριβώς για αυτόν το λόγο αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς πολιτικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές και φυσικά όλους εμάς. Ένας από τους ηθοποιούς που χάθηκε μέσα στις παραδοσιακές γεύσεις ήταν ο αστέρας του Hollywood Scott Adkins γνωστός ως Yuri Boyka, ο οποίος ενθουσιάστηκε με το μουσακά, τη χωριάτικη πεντανόστιμη σπανακόπιτα της γιαγιάς, τα παϊδάκια αγριογούρουνο, τους λαχανοντολμάδες σε μια θαυμάσια σπεσιαλιτέ που, όπως δήλωσε και ο ίδιος, θα μπορούσε να επισκέπτεται τον Παράδεισο για πάρτη της και μόνο. Ενθουσιάστηκε με τη τηγανιτή φέτα με μέλι και μάυρο σουσάμι, όπως και με την αυθεντική συνταγή στο ολόσωστα ψημένο κοντοσούβλι Ηπείρου. Η αποθέωση της βραδιάς γίνεται στο τέλος όπου ο ιδιοκτήτης κερνάει όλους τους πελάτες ραβανί, παγώτο, πανακότα και άλλα γλυκά ενώ παράλληλα πίνει μαζί με τους πελάτες στην υγειά όλων μαστίχα, τσίπουρο ή λιμοντσέλο. Αξίζει να δοκιμάσει ο καθένας μας και να ζησει την εμπειρία του Παραδείσου.