More

  Πάνος Λαμπρίδης ένας καλλιτέχνης που αξίζει να γνωρίζεις ( το NightStories δίπλα στους γνήσιους καλλιτέχνες)!!!

     

  Ακούγοντας τον αφήνεσαι στο όνειρο που σε πηγαίνει η φωνή του και μέσα από αυτό το ταξίδι νίωθεις πως οι χορδές του είναι βάλσαμα που γιατρεύουν του μυαλού τα μυστικά σου.

  Ένας δημιουργός, ένας τραγουδιστής, ένας άνθρωπος με βαθειά ψαγμένους ορίζοντες. Στης ψυχής τους πόνους τραγούδια ακούγονται δυνατά, τραγούδια ξεπερνούν τη πίκρα και φέρνουν την χαρά. Ο Πάνος Λαμπρίδης έχει άψογη μουσική παιδεία και άποψη της μουσικής χωρίς διαχωρισμούς, η μουσική είναι μία. Όταν τον συνάντησα κατάλαβα πως έπρεπε να’ μαι έτοιμη να κάνω άγνωστα ταξίδια σε γνωστή μουσική αλλά με ερμηνείες αξεπέραστες που σε στέλνουν στο Θεό με ένα και μόνο στόχο την ευχαρίστηση του κοινού.

  Έχει σπουδάσει μελόδραμα και μονωδία στην τάξη του πρωταγωνιστή της Λυρικής Κό Αχ.Τσάνταλο και είναι Διπλωματούχος Μονωδίας
  Ξεκίνησε το 1995 από το τμήμα μουσικής του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Μενεμένης και παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής
  και την Χορωδία του Συλλόγου Αδαμάντιος Κοραής της Νομαρχίας Θες/νίκης. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Μελωδιστές με ρεπερτόριο α
  πό όλους τους μεγάλους συνθέτες του Ελληνικού πενταγράμμου.
  Έχει πάρει μέρος σε εμφανίσεις και συναυλίες σχεδόν σε όλες τις Πόλεις της Ελλάδος καθώς επίσης και σε χώρες του εξωτερικού όπως Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο.
  Σταθμοί στην μέχρι τώρα πορεία του ήταν η συμμετοχή του το 1998 στη συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος ‘Κοραής’ με τον Μ.Μητσιά στο έργο του συνθέτη Μ.Θεοδωράκη «Άξιον εστί»σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη στο Παλαί ντε σπορ για την στήριξη των Ελλήνων της Ίμβρου & Τενέδου,
  όπως επίσης και η παρουσία του ως Σολίστ το 2001 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο με τον αείμνηστο Σ.Κουγιουμτζή σε τραγούδια από το Ηλιοσκόπιο και ποίηση
  Γ.Θέμελη.
  Η πρώτη προσωπική δουλειά του κυκλοφόρησε το 2005 και φέρει τίτλο «Ίσως έτσι να πρέπει» με 14 Λαϊκά τραγούδια σε στίχους και μουσική δικούς του.
  Το διάστημα αυτό δραστηριοποιείτε στην Αθήνα με διάφορες συνεργασίες όπου μια από τις πιο κυρίες ήταν η συνεργασία με την ομάδα κρουστών του Ν.Τουλιάτου <Ηχόδραση>.
  Ή τελευταία δισκογραφική δουλειά φέρει τον τίτλο <Ομόκεντροι κύκλοι>

   

  Απολαύστε τις ειλικρινείς απαντήσεις του :

  1. Τι σημαίνει για σένα μουσική υπάρχει διαχωρισμός?

  Μουσική σημαίνει φως, σημαίνει ζωή επικοινωνία με το θεό. Υπάρχει διαχωρισμός συναισθημάτων τίποτε άλλο όλα τα αλλά είναι θέμα αισθητικής και πνευματικής εξέλιξης.
  2. Τι σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και σε γεμίζει πάθος για νέα δημιουργία?

  Ο πόνος και μετουσιώνεται κάθε φορά σε λύτρωση, σε τραγούδι.
  3. Τα τραγούδια σου συνδέονται με τη ζωή σου? Υπάρχουν άνθρωποι που συνδέουν τη ζωή τους με κάποια κομμάτια σου τι σημαίνει αυτό για σένα θα το έλεγες μοιραία έλξη?

  Λίγες φορές γραφώ ιστορίες άλλων, πρέπει να βιώσω κάτι η να το οσμιστώ, όλα κυρίως είναι βιογραφικά μέσα από πολλά τσαλακώματα και απομόνωση, απογοήτευση και πείσμα στο πείσμα κάτι σαν το θα μείνω όρθιος ότι κι αν έρθει βιώνοντας τον πόνο και μοιράζοντας ισόποσα το κρασί της ζωής ανάμεσα σε χαρά και πόνο, ποτέ δεν πετυχαίνω την σωστή αναλογία, αλλά αυτό είναι ζωή. Υπήρχαν άτομα που συνδεθήκαν τραγούδια μαζί τους, είναι αυτό το σπάνιο δώρο του αόρατου νήματος που σου χαρίζει η Αριάδνη που αλλάζει ο φόβος σε αγάπη και πάει κόντρα στην ειμαρμενη, έτσι μεταμορφωνόμαστε από ασχημόπαπα σε κύκνους, έτσι αναρωτιέσαι πάντα για το που πάει η θάλασσα και αντιλαμβάνεσαι στιγμές ευτυχίας. Δεν θα χρησιμοποιούσα την φράση μοιραία έλξη, εμείς ελκύουμε καταστάσεις και διαμορφώνουμε ως ένα βαθμό την μοίρα στα τραγούδια που συνδεθήκαν άνθρωποι ευαίσθητοι και τώρα πια αγαπημένοι είναι ο Έβδομος φόβος και το Για έναν Άγγελο.
  4. Εν αρχή… Θυμάσαι κάποιο πολύ παλιό σου στίχο που τώρα γελάς όταν τον διαβάζεις, πως χαρακτηρίζεις σήμερα τις παιδικές σου δημιουργίες?

  Φυσικά και δεν γελάω πάντα αποτύπωνα με σοβαρότητα και συναίσθηση τα συναισθήματα είτε με λαϊκό απλό τρόπο είτε με πιο αναλυτικό και σύνθετο, θα έλεγα μονό ότι σήμερα έχω στόχο, τότε έπεσα στη θάλασσα της έκφρασης και έχασα απλά τον μπούσουλα στην προσπάθεια μου να αποτυπώσω έντονα αισθήματα.
  5. Ο έρωτας συμβάλλει στη δημιουργία?

   

  Ο Έρωτας ο έρωτας,….. ναι είπες αν συμβάλει;
  Μα όλα είναι έρωτας..!
  6. Υπάρχουν άνθρωποι που σίγουρα περιμένουν μια συμβουλή σου τι τους λες?

  Εγώ να δώσω συμβουλή; μου φαίνεται λίγο οξύμωρο αν επιμένεις θα έλεγα απλά …πέσε στη θάλασσα σφίξε τα δόντια υπηρέτησε το τραγούδι γίνε τραγούδι και στάσου όρθιος ότι κι αν πετύχεις.
  7. Θα μας αποκαλύψεις κάποιο μελλοντικό σου σχέδιο?

  Τα μελλοντικά μου σχεδία είναι πολλά τελευταία όμως ονειρεύομαι μια καρεκλά στο κέντρο μιας σκηνής ένα ημίφως δέσμη και ένας μακρύς βαμμένος κόκκινος μονόλογος που καταλήγει στα τραγούδια, έτσι να χαρακώνει η ανάσα, κράτα μου λένε μην τα δίνεις όλα, αν μου πούνε όμως που πάει η θάλασσα τότε θα ακολουθήσω την συμβουλή τους.
  8. Καλλιτέχνης σημαίνει εκκεντρικότητα? Θα μας δείξεις κάποια κρυφή πτυχή του εαυτού σου?

   

  Σε λίγο θα καταλήξουμε στο ότι αν δεν είσαι εκκεντρικός δεν είσαι καλλιτέχνης δεν ξερώ αν είμαι έτσι λένε μάλλον τυγχάνει να είμαι, όμως όλοι δεν έχουμε τις παραξενιές μας;Σιγουρα πάντως δεν θα σου πω καμιά κρυφή πτυχή προς χάριν εντυπωσιασμού άλλωστε έτσι θα έπαυε να ήταν.
  9.  Πως είναι η επικοινωνία σου με το κοινό, τι σημαίνει αυτό??

  Δυστυχώς όπως λένε συνήθως οι γύρω γύρω δεν πρέπει να έχω προσωπικές επαφές με το κοινό, όμως δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένας που να μην είχα ανθρώπινες επαφές μαζί τους, ο ανθρωπισμός μου και η αγάπη για τον άνθρωπο με κάνει και ξεχνάω την ιδιότητα μου και δε σου κρύβω με χαροποιεί, σκοπός είναι η αγάπη και όχι το υφάκι, η απόσταση και η υποκρισία.

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P5Hwh7wybkI[/youtube]

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DBt1m1im2PU[/youtube]

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xdIl4J5SQds[/youtube]

  Πάνο σε ευχαριστούμε πολύ καλή συνέχεια στα σχέδια σου και τις μουσικές περιπλανήσεις σου το nightstories.gr είναι δίπλα σου.

  author : Morena

  Latest articles

  ο Κυριακος Παπαδοπουλος και το επιτελειο του στο Metropolis Live στη Πατρα

  Υπέροχες στιγμές από την έναρξη της περασμένη Παρασκευή και Σαββάτου από το Metropolis Live στην Πάτρα.Ο συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος, μαζί με τους Κωνσταντίνο Παρασκευά,...

  La Loop Bar

  Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Γλυφάδα έχει τη δική της πρόταση στην αυθεντική λαϊκή διασκέδαση ...

  Μαρια Σαμιου δια χειρος Τσιπα Ηλία

  https://tsipasblog.gr/na-katseis-sta-thrania-na-soy-kanei-mathi/?fbclid=IwAR3nzXXa8iwR7Ni6Od7SwWIElmXnw1OUnZYuX_jfLJQvgFyrSSZHOwFY8Cc

  Μαρίνα Κωνσταντινίδου – μια ανερχόμενη λαϊκή τραγουδίστρια

    Η Μαρίνα Κωνσταντινίδου είναι μια ανερχόμενη λαϊκή τραγουδίστρια και αυτή την περίοδο συνεργάζεται στο νυχτερινό κέντρο ΓΡΑΜΜΕΣ, με αξιόλογους δημοτικούς καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος...
  222.4k Followers
  Follow

  Related articles